Vår på Lövåsen!

 Hemma i Stockholm blommar både hägg och syrén och våren är så gott som försommar. Den totala stressen infann sig så klart när valborgshelgens planerade arbete försvann i magsjuka. 

Dubbelt upp i Kristi himmelfärdshelgen istället med andra ord. Och lugnet återställdes snabbt när vi möttes av en vår som ligger flera veckor senare än i Mälardalen. Tänk att jag glömmer det varje år! Med andra ord inte försent för sådd etc.  
Bond-, skär- och vaxbönor i jorden. Och mangold, tre sorters lök, rödbeta och sockerärter. Hemma i fönstret väntar fortfarande tomat, gurka, melon och squash. 


Förutom sådd av diverse så ägnade jag en stor del av helgen åt diverse arkeologiska utgrävningar i rabatterna. Flera rabatter är dels mer ogräs än annat, dels helt upphöjda så pass att de krupit upp på panelen. Ut- och omgrävning således. Döm om min förvåning när jag hittade rabatt på rabatt på rabatt! Någon har haft dille på klappersten och rabattkant av plast. Allt detta återfanns under mycket stånkande…  
    Först en stock och sen en till. Och sen en plastkant.     Sen lite sten och lite till. En sisådär 200 kg blev det nog. De allra flesta helt gömda under jord.   En buskros återfanns nedgrävd under en rabatt.  Hoppas den återfår livet nu när den kommit upp till ytan. 

Allt för denna gång! Längtar tillbaka redan. Gjorde förresten ett par finfina loppisfynd också, men det tar vi en annan gång. 

En tanke på “Vår på Lövåsen!

  1. Ping: Odlingsåret 2015 | Mor i Lövåsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s